Saša Matić (26. april 1978. Drvar, Jugoslavija) je srbijanski pop-folk pjevač porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Biografija
Aleksandar Saša Matić je rođen 1978. godine u Drvaru gdje je odrastao s bratom Dejanom, majkom Dragicom i ocem Zoranom. U dobi od 7 godina, 1985. godine,[potreban citat] s porodicom napušta rodno mjesto i odlazi u Beograd. Nižu i srednju muzičku školu je završio u Zemunu.

Tri godine je pjevao u klubu Španac, koji se nalazi u okviru Studentskog grada, u Novom Beogradu. Tada je bio popularan po idealnom interpretiranju pjesama Harisa Džinovića. Prvi album je objavio 15. marta 2001. godine i odmah je stekao široku popularnost. Pobjeđuje na Budvanskom festivalu 2003. i na prvom Grand festivalu 2006. godine.

Diskografija
Maskara (2001)
Kad ljubav zakasni (2002)
Zbogom ljubavi (2003)
Anđeo čuvar (2005)
Poklonite mi nju za rođendan (2007)
Nije ljubav trag na hartiji (2010)
Nezaboravne (2011)
X godina zajedno (2011)
Ja se ne predajem (2012)

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javna.